top of page

Ik ben tevreden als mijn patiënt

met een goed gevoel de deur uitgaat;


  • Persoonlijk contact: het leukste van mijn vak vind ik het persoonlijk contact met mensen. Ik vind het interessant om te achterhalen waarom klachten zijn ontstaan of waarom een klacht niet goed herstelt. Mensen vertellen veel tijdens de behandeling. Verschillende mensen met elk hun eigen verhaal en manier van omgaan met klachten. Dit houdt mijn vak boeiend.
  • Hands on: tegenwoordig wordt binnen de fysiotherapie veel gewerkt met oefentherapie, ook wel hands off behandelen genoemd. Dit is goed, echter een pijnlijk lichaam is niet goed trainbaar. Daarom richt ik in eerste instantie mijn behandeling op pijnvermindering en optimaliseren van houding en beweging, hands on behandelen. De voorwaarden moeten eerst goed zijn om vervolgens oefentherapie op te starten.
  • Brede kijk op klachten: ik onderzoek het lichaam als geheel en richt mij niet alleen op de pijnlijke plek. Bij schouderklachten is het bijvoorbeeld belangrijk ook te bekijken hoe nek, bovenrug en ribben bewegen. Vaak zit het probleem niet daar waar de pijn ervaren wordt.
  • Behandelmethodes: in mijn behandeling maak ik gebruik van manueeltherapeutische mobilisatietechnieken, massage, dry needling, rektechnieken, tapetechnieken, houdingsadviezen en oefentherapie. Per patiënt kies ik een combinatie van methodes die naar mijn idee het meest effectief is. Daarbij besteed ik veel aandacht aan huiswerkoefeningen. Ik vind het belangrijk dat een patiënt zelf actief meewerkt aan het herstel.
bottom of page